Wij doen het meest voorkomende timmerwerk, daarnaast doen wij ook veel schilderwerk.
Hieronder een korte opsomming van de mogelijkheden;

Kozijnen

Kozijnen kunnen we in zijn geheel vervangen, maar zijn ook vaak nog te repareren door er (onzichtbaar) nieuwe delen in te zetten.
Voorbeelden daarvan ziet u in het hoofdstuk kozijnen.

Boeidelen

Omdat de dakranden een stukje over de boeidelen heenvallen en ze er ook meestal aan vast zijn geschroefd, kunnen de boeidelen alleen vervangen worden, als ook de dakbedekking wordt vernieuwd. De dakbedekking van deze tijd gaat zeker 25 jaar of langer mee, dus moeten ook de boeidelen het minstens zo lang uithouden. Wij gebruiken om die reden alleen zeer duurzame materialen zoals Uniprime Garantieplaat, Red Cedar of Trespa.

Omloop

Op woonarken heeft men graag een ‘omloop’, deze kunnen wij aanbrengen, of vervangen. Hieronder ziet u er een tweetal foto’s van.

Gevel betimmeringen

Gevelbetimmeringen van woonarken of huizen vernieuwen we vaak met een duurzaam product, dat geen onderhoud meer vraagt, zoals o.a. Western Red Cedar, een duurzame vergrijzende houtsoort of met Keralit, dat in onze ogen het beste alternatief is op gebied van kunststof.
We brengen dan gelijk een damp-regulerende folie aan onder de nieuwe betimmering, voor een betere vochthuishouding in de wanden.
Onder de kop ‘Projecten’ op de homepagina treft u verschillende beeldverslagen van gevelbetimmeringen.

Schilderwerk

U kunt bij ons ook terecht voor schilderwerk. Mooi en kwalitatief schilderwerk is moeilijk te combineren met ‘snel resultaat’. Het is belangrijk om het voorwerk (schoonmaken, schuren, plamuren, gronden) serieus uit te voeren. Dit voorwerk vergt in verhouding altijd meer tijd dan het uiteindelijke afschilderen.
Daarnaast is de kwaliteit niet alleen afhankelijk van werkwijze, maar ook van de gebruikte producten, daarom werken wij alleen met de betere verfproducten, zoals Sigma, Sikkens en Jotun.